söndag 9 december 2012

Prinsar



150 g Smör
5 dl Mjölk
50 g Jäst
1-2 pkt Saffran
1 1/2-2 dl Strösocker
1 tsk Salt
1 Ägg
ca 1 1/2 liter (1kg) Vetemjöl

Smält matfettet och häll i mjölken värm till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degvätskan,saffran, socker, salt, ägg och drygt hälften av vetemjölet. Arbeta degen smidig och blanda ner resten av mjölet. Låt degen jäsa i ca 30-40 min. ta upp degen på bakbordet och arbeta den några minuter. Rulla till bullar. Sätt bullarna så tätt på plåten så att de jäser ihop.
Grädda i 225-250 grader tills de har fått fin färg.

Pensla bullarna i smält smör och doppa i strösocker innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar