torsdag 11 augusti 2011

Syltsnitt

                                                                                        
                                          125 g rumsvarmt smör
                                          3/4 dl strösocker
                                          1 ägg
                                          190 g (ca 3 dl) vetemjöl
                                          1 krm bakpulver
                                          Garnering
                                          1 dl jordgubbs- eller hallonsylt
                                          3 msk florsocker
                                          1-2 tsk vatten

Rör matfett och socker vitt och pösigt, tillsätt ägget Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt blandningen och rör ihop till en deg. Låt degen vila svalt i minst 30 min. Rulla till två tjocka längder, gör en fördjupning i mitten längs hela rullen. Lägg sylt i fördjupningen. Grädda tills de är ljusgula 10-12min i 200 grader. Låt svalna några minuter, skär dem sedan i sneda bitar. Låt kallna på plåten. Rör ihop florsocker och vatten, ringla en sträng glasyr över sylten.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar