söndag 14 augusti 2011

Skräddakakor

                                                      Mjukkaka: Gräddas i 250 grader
                                                      50g Jäst
                                                      50g smält smör
                                                      0,5liter mjölk
                                                      2msk sirap
                                                      0,5 msk salt
                                                      2tsk fänkål
                                                      1tsk anis
                                                      8dl rågsikt
                                                      5dl vetemjöl
                                                      1tsk hjortronsalt

Smält smöret och blanda med mjölken.   
Smula jästen i en bunke och tillsätt den fingervarma degvätskan.
Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg.
Låt degen jäsa i 10 min.
Dela degen i lagom stora delar ex. 16 st.
Kavla ut ämnena med kruskavel och nagga med en gaffel.
Grädda ett bröd i taget på en het plåt som får stå inne i ugnen.
Degspade underlättar hanteringen.
Bröden ska få en lätt ljusbrun färg.
Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar